Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Umami Αθηνόραμα



Μια ασπρογάλαζη πυκνή ομίχλη κρεμόταν πάνω από τον κάμπο καθώς οδηγούσα στον περιφερειακό Καρδίτσας πηγαίνοντας προς Καρδιτσομαγούλα.Μου είχαν πει πως θα δω ένα παλιό καρο και εκεί θα πρέπει να στρίψω αριστερά, σε ένα χωματόδρομο, για να φτάσω στη ταβέρνα "Παληό". Η νύχτα δυσκόλευε τα πράγματα, και βλέποντας το φωτισμένο πετρόκτιστο σπιτάκι στη μέση του πουθενά,
με κατέλαβε μια σταβιστικηή αίσθηση ασφαλειας.Ωστόσο όταν μπήκα μέσα μονο αυτό που είδα δεν περίμενα να δω, ένας παλιός μακρόστενος αχυρώνας που ο Βασίλης Τσιαμούρας έχει μετατρέψει σε παραμυθένιο χώρο, όπου δυο τζάκια, χαμηλός φωτισμός και άπειρα ετερόκλητα αντικείμενα συνθέτουν ένα άκρως ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Κάτω από την ξύλινη οροφή, διπλα στον τοίχο απ όπου κοιτάζουν ζωγραφισμένοι συνδαιτυμόνες, απολαμβάνουμε έναν καταπληκτικό καυτερό φασουλοταβά, ένα είδος chill con carne χωρίς κρέας, μαλωμένο ζυγούρι στο φούρνο με μανιτάρια, ρολά μελιτζάνας γεμιστά με τρεις διαφορετικούς κιμάδες, μανούρι μιλφέιγ με αραβική πίτα και λιαστή ντομάτα, λαιμό χοιρινού σκορδάτο και χειροποίητο λουκάνικο στη σχάρα, όλο κρέας και άρωμα. Μια ελληνική κουζίνα που αγαπάει πολύ τα ντόπια πιάτα, αλλα δε διστάζει να πειραματιστή με υλικά και ιδέες από την ευρύτερη περιοχή της μεσογείου. Όσο περνάει η ώρα,έρχονται συνεχώς παρέες με νέα παιδιά, όμορφα, καλοντυμένα και κεφάτα. Χαζεύουμε τα έξυπνα σχόλια με τα opoioa παρουσιάζεται κάθε κρασί που περιέχει η μεγάλη και φροντισμένη λίστα κρασιών. είναι περασμένα μεσάνυχτα όταν φεύγουμε και χαρούμενες παρέες νεαρών παιδιών άρχονται ακόμη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: