Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Greek Wine Resto


Υπάρχει GPS που βρίσκει κάρα; Αν όχι, πρέπει να παραμείνουμε στον παραδοσιακό τρόπο εύρεσης αυτού του ιδιαίτερου εστιατορίου: ένα κάρο, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, σημάδι για να φτάσει κανείς στο εστιατόριο «Παλιό», που είναι «όνομα και πράγμα»! Λειτουργεί σ' έναν παλιό αχυρώνα, του 1930, διαμορφωμένο σε εξαιρετικά «ζεστό», οικείο και «ζωντανό» χώρο εστίασης, με όμορφη αυλή για το καλοκαίρι.
Εκτός από κάποια χαρακτηριστικά πιάτα που υπάρχουν μόνιμα στο μενού, τα υπόλοιπα αλλάζουν, αφού βασίζονται σε εποχιακά προϊόντα. Η κουζίνα είναι ελληνική και «πειράζει» εύστροφα κάποια πιάτα. Το μενού περιέχει μαγειρευτά, πολλά κρεάτα της ώρας, φρέσκα ψάρια κατόπιν παραγγελίας και αρκετά τυριά.
Εκεί που το «Παλιό» «δεν παίζεται» είναι στα χιουμοριστικά σχόλια, που συνοδεύουν τα κρασιά και κάνουν την κατατοπιστική κατά τ' άλλα λίστα μοναδική, μακριά από ανάλογες προσπάθειες, που συχνά καταλήγουν «κρύες» κι «άνοστες»... «Τα σχόλια αφορούν κυρίως τους πελάτες που επιλέγουν τα συγκεκριμένα κρασιά και όχι τόσο τους οινοπαραγωγούς», λέει ο ιδιοκτήτης. Οι επιλογές της ενημερωμένης λίστας κρασιών (περιέχει και μία ενότητα με νέες ετικέτες), είναι δικές του και έχουν γίνει σε συνεργασία με ειδικό. Σχεδόν όλα τα κρασιά της ελληνικά. Υπάρχουν όμως και λιγοστές επιλογές από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Χιλή, Αργεντινή και Αυστραλία. Η γκάμα από τον ελληνικό αμπελώνα είναι ευρύτατη και υποστηρίζεται δεόντως η τοπική οινοπαραγωγή: οι ντόπιοι οινοποιοί ξεχωρίζουν στη λίστα, ενώ δεν λείπουν κι οι «μικροί». Ανάλογα με την επιλογή κρασιού χρησιμοποιούνται κολονάτα ποτήρια ευρείας χρήσης ή ειδικά ποτήρια κρασιού και οινικά αξεσουάρ. Για τη συντήρηση των κρασιών λειτουργεί κατάλληλα διαμοφρωμένο κελάρι, καθώς και ειδικά ψυγεία-συντηρητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: